Skillnaden mellan digitaltryck och offsettryck

De senaste åren har digitaltryck kompletterat den traditionella trycktekniken offset. Eftersom vi både är ett digitaltryckeri och ett traditionellt tryckeri kan vi erbjuda det bästa från båda världarna.

Båda metoderna har för och nackdelar, därför kan vi ge dig rådgivning i vad som är det bästa för dig utifrån dina behov och önskemål. Vårt digitaltryckeri går varmt om dagarna och digitaltryck passar bäst om du ska trycka något i en mindre upplaga medan vanligt offsettryck passar perfekt för större upplagor.

Skillnaden mellan tryckmetoderna är att digitaltryckets process är helt digital och oftast sker genom en webbserver direkt till det som ska tryckas medan vid offsettryck används istället en tryckplåt överför den färgburna informationen till trycksaken.  

Läs mer om våra trycktjänster.

Fördelar med digitaltryck är bland annat att man kan göra ändringar sent i produktionen och trycksaken är klar för distribution eller efterbehandling direkt. Fördelar med offsettryck är att man kan trycka på de flesta olika material så som trä, metall med flera. Det är också en snabb, enkel och billig tryckformsframställning. En annan stor fördel med digitaltryck är att vi som tryckeri kan lagra det vi trycker och trycka det på nytt igen vid önskemål från dig som kund.

Är du behov av att trycka något, stort som smått? Eller om du behöver hjälp eller rådgivning så finns vi här för dig, så tveka inte att kontakta oss oavsett vad det gäller.

 

Nyhetsarkiv

 • Näringslivsdagen 2018

  Vi på Etcetera gillar att nätverka. Då träffar vi ofta intressanta människor som är potentiella kunder, leverantörer och samarbetspartners. Man lär känna människor och har möjligheten att hjälpa till att koppla ihop personer som annars kanske inte hade träffats! Och vad kan vara roligare än att hjälpa våra kunder och samarbetspartners?

  Läs mer
 • Vi färgar Sverige rosa!

  Under oktober månad kommer vi tillsammans att bidra till forskning och påverkansarbetet kring bröstcancer. Vi på Etcetera vill givetvis göra så mycket vi kan, därför färgar vi företaget rosa och för varje order vi får in under oktober månad skänker vi 10kr till Rosa Bandet/Bröstcancerfonden.

  Läs mer
 • Vi välkomnar Handelstryck!

  Tryckeribranschen är i ständig förändring och så är även Etcetera Offset. Under våren 2018 påbörjade vi ett nytt, spännande samarbete med tryckeriföretaget Handelstryck. All Handelstrycks produktion sker nu i våra lokaler samtidigt som vi stöds upp med arbetskraft, kompetens och maskiner från dem.

  Läs mer
 • ETC-Online

  Nu satsar vi på Etcetera Offset & Digitaltryck lite extra på vår web to print lösning ETC-Online.

  Läs mer

Vill du bli kontaktad?

Ange ditt telefonnummer eller din e-post så kontaktar vi dig